Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

1829 ΕΓΚΛΗΣΙΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΤΕΊΑ KATA ΗΛΙΑ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

 « Αρ. 736 πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Αντι – Θαλασσίου Δικαστηρίου Επιτροπή. Επειδή ο Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης, εναγόμενος από τον πλοίαρχον Αθανάσιον Βλασόπουλον και από τον Γεώργιον Λεμονήν, ως εφοπλιστής και συμμέτοχος της Γαλλότας διοικουμένης υπό τον Χρήστον Λασπίτην Μπαλουκλαβάν, η οποία εγύμνωσεν ( ως αναφέρουν οι ενάγοντες) κατά τον Μάιον του 1827, το μαρτιγον άγιον Σπυρίδωνα του Χρήστου Βλασσσσοπούλου, εκαλέσθη την 22 του παρελθόντος Φεβρουαρίου 1829, δια του κατά την Λακωνίαν Εκτάκτου Επιτρόπου.
Επειδή η αυτή κάλεσις επανελήφθη την ιδίαν ημέραν και εστάλη και δια του Εκτάκτου Επιτρόπου της Κάτω Μεσσηνίας, όστις δια του από 28 παρελθόντος Φεβρουαρίου έγγραφόν του αναφέρει, ότι έλαβεν την ρηθείσαν κάλεσιν του Δικαστηρίου προς τον Ηλίαν Κατσάκον, και ότι θέλει ενεργήσει

Γνωστοποιείται δια του παρόντος ότι, ανίσως, ο ρηθείς Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης, δεν εμφανισθή εντός είκοσι ημερών από σήμερον, δια να απολογηθή  προσωπικώς ή δια νομίμου επιτρόπου του εις όσα παρά των ρηθέντων εναγόντων Α. Βλασοπούλου και Γ λεμονή εγκαλείται, θέλει κρηθεί ερήμην. Το παρόν θέλει κολληθή εις τας θύρας του Δικαστηρίου, της καθεδρικής εκκλησίας, εις το πολυανθρωπότερον μέρος της πόλεως ταύτης..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου